Biografie

Viviane De Lausnay is geboren in Herentals en leeft ook in deze stad. Van jongs af aan had Viviane een grote interesse in tekenen en schilderen, maar koos na haar middelbare studies voor een opleiding Klinische Scheikunde in Vorselaar.

Jaren leefde het schilderen onderhuids en in 2004 schreef ze zich in voor de cursus Schilderkunst in de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst in Herentals. Perfecte 'leermeesters' Nick Andrews en Tom Liekens, zeker niet de minste in de kunstwereld, lieten een invloed na op haar kunstwerken.

Viviane is afgestudeerd met glans einde schooljaar 2012, met tentoonstelling in Kasteel Le Paige in Herentals, en schreef zich in september 2012 voor Tekenkunst in in dezelfde Academie. Ze won in 2010 een prijs van Gaia met haar schilderij met wolvenogen.

Haar schilderijen leggen vooral focus op mensen en natuur, haar voedingsbodem komt rechtstreeks uit onze dagelijkse leefwereld, maar ze verwerkt ook impressies vanop vakantie, waar uiteraard de omgeving de grootste invloed speelt. Viviane gebruikt kleuren en vormen op een uitdagende maar speelse manier, met een surrealistische touch. Het overvloedige kleurgebruik in haar werken is vooral vormbepalend. We vinden ook haar flamboyante karakter duidelijk terug in al haar werken, alsook haar tomeloze energie. Elk schilderij heeft Viviane's specifieke signatuur, waar vooral ook de invloeden van leermeesters Nick Andrews en Tom Liekens een stukje in te vinden zijn. Ze wordt vooral ook geïnspireerd door Hopper, Katz, von Hellerman...

Ondanks haar drukke professionele en sociale leven tracht ze zo veel mogelijk kwaliteit en originaliteit in haar werken te leggen, haar werken zijn een ideale en ware uitlaatklep om het dagdagelijkse leven te relativeren. Haar werken oogsten veel positieve respons en zijn zelfs op een paar werkgerelateerde plaatsen te bezichtigen.